HATÉKONY UTÁNKENÉS Új kenési rendszerek orsócsapágyakhoz

A Schaeffler két új kompakt kenési rendszere lehetővé teszi a nagy sebességű orsócsapágyak nagyon pontos és hatékony utánkenését.

fag_concept

FAG CONCEPT PRECISION GREASE – automatikus újrakenési rendszer zsírokhoz

… a főorsóhoz

Az FAG CONCEPT PRECISION GREASE kenési rendszerben a löketenkénti adagolt mennyiséget speciálisan a főorsók követelményeihez terveztük. Az utánkenés zsírtartalékaiként szolgáló, zsírral feltöltött tömlők csatlakoznak a kivezetésekhez. A kazetta csak nagynyomású olajat tartalmaz, amelyet a rendszer a működés során a tömlőkbe szivattyúz. A zsírt és a nyomásnövelő közeget egy golyó választja el a tömlőben. Minden egyes löket 0,025 cm3 -t továbbít tápvezetékenként. A rendszer a zsír nyomását csak az utánkenési folyamat során növeli meg annak érdekében, hogy a zsír ne váljon szét az újrakenő készülékben.

 

 

fag_concept_precision

FAG CONCEPT PRECISION OIL – speciálisan a nagysebességű orsókhoz való közvetlen olajkenő készülékek megoldása szükségtelenné teszi a sűrített levegőt

… olajjal történő közvetlen újrakenéshez

Ha az alkalmazás nagyon nagy sebességparamétert követel meg (több, mint 1,6 millió mm/perc), korszerű megoldás az olajködkenés. Ennek nagy költséget okozó hátránya az, hogy nagy mennyiségű sűrített levegőre van szükség hozzá. Egy három műszakban működő motoros orsónál évi 700 EUR költség keletkezik csupán a csap ágykenés miatt. Az is előfordulhat, hogy az elégtelen légszűrés vagy a nem megfelelő szárítás miatti kondenzvíz kicsapódás az orsó váratlan meghibásodását okozza. A megoldás: A FAG CONCEPT PRECISION OIL közvetlen olajkenést tesz lehetővé rendkívül kis mennyiségekben anélkül, hogy sűrített levegőt használna átviteli közegként. Az innováció abban rejlik, hogy a megoldás a sűrített levegős rendszer helyett egy köd-fojtószelep készüléket használ a kenőanyag csapágyhoz való juttatására. Ez a készülék lényegében folyamatosan egyenlő mennyiséget továbbít a csapágyhoz. Egy fordulatszám vezérlésű olaj-direktkenés további optimalizálási lehetőséget jelent.

This entry was posted in Egyéb.