Ragasztástechnika

Ragasztástechnikai kínálatunkban megtalálhatóak  a    kiváló minőségű termékei!

Egyoldalas szalag ragasztók

Egyoldalas ragasztószalagjaink között megtalálhatóak a különböző dobozlezárási feladatokra alkalmas csomagolószalagok, ipari jelölésekre alkalmazott biztonsági jelölőszalagok, valamint festési, takarási célokra maszkoló szalagok.
Felületvédő ragasztószalagjaink megvédik a termékeket a sérüléstől, nincs szükség költséges tisztításra vagy javításra. Jó megoldást kínálnak számos olyan egyoldalas ragasztószalag alkalmazás esetében, ahol a célnak megfelelő tökéletes formázhatóságra, az eltávolítás utáni tiszta felületre, színkódolásra, kopással és vegyi hatásokkal szemben jó ellenálló képességre van szükség.

csomagolokicsi

Csomagoló szalagok

Jelölőszalagok

Maszkolószalagok

Kétoldalas szalag ragasztók

Az univerzális kétoldalas ragasztószalagok kiváló teljesítményt nyújtanak sok ipari és általános alkalmazásnál, nagy lefejtési és nyírási teljesítőképességük jó lágyítószer-, oldószer-, öregedés- és UV-állósággal párosul. A kétoldalas ragasztószalagokkal gyorsan és hatékonyan lehet öntapadóssá tenni a tömítéseket, szegélyléceket, az extrudált műanyagból készült termékeket és a promóciós árucikkeket. Gyors és hatékony megoldást biztosítanak a tartós kötés elérésére. Könnyen felhelyezhetők, egyenletes rétegvastagságot biztosítanak, és pontosan a kívánt helyen alkalmazhatók. Ezért közkedvelt megoldást jelentenek többek között a kirakatrendezés, a lakberendezés, a jelzések elhelyezése és az elektronikai alkatrészek összeszerelése terén.

  Spray / szórható ragasztók

A habanyagok, textíliák, szegélyek, kis súlyú anyagok, stb. esetében az aeroszolos ragasztók jól teljesítenek az ipari összeszerelésben és a karbantartásban.
A legtöbb típusnál állítható a szóráskép, ami minimálisra csökkenti a túlfújást, a tisztogatást és a fel nem használt ragasztó mennyiségét. A praktikus palackokkal megtakaríthatjuk a komplex felhordórendszerek költségét. A kompakt méret és a raktározási stabilitás segít a raktározási költségek csökkentésében. Az aeroszolos kiszerelés szilárdanyag tartalma magasabb, mint az oldószeres ragasztók kannás kiszerelésénél. Az eredmény – több ragasztót kapunk a pénzünkért. Nem tartalmaznak metilén-kloridot, CFC-ket és 1,1,1-triklóretánt.

3M aerosolos ragasztók

Tömítő ragasztók

A poliuretán és hibrid ragasztók és tömítők egykomponensű anyagok, melyeknél nincs szükség összekeverésre vagy speciális felhordó eszközökre. Ezek a termékek a levegőben levő nedvesség hatására kötnek, és tartós, rugalmas kötést adnak, ami ideális az alábbi alkalmazásoknál:

 • Panelek rögzítése teherautókon, trailereken, buszokon és más járműveken
 • Hajógyártási alkalmazások a hajótest ragasztásától a fedélzeti alkatrészek rögzítéséig
 • Tetőfedés, falban futó csövek, vezetékek tömítése, és egyéb építőipari alkalmazások
 • Betontömítés és dilatációs illesztések kitöltése
 • Ablakrögzítés és üvegezés hajókon és más járműveken
 • Sok más alkalmazás szinte minden iparágbanTömítő ragasztók

Jellemzők:

 • Egyszerű feldolgozhatóság
 • Légnevességgel lép reakcióba
 • Jó tapadás, különböző alapfelületeken, primer használata nélkül is
 • Gyors száradás, nagy végleges ragasztóerő
 • Magas hőmérsékleten, nincs buborékképződés
 • Nedvesen is festhető
 • Minimális térfogatvesztés
 • UV-, öregedés- és időjárás álló
 • Felhasználóbarát (oldószer-, szilikon-, oxim- és isocyonát mentes)
 • WRAS bevizsgált

Ipari tisztítóanyagok

Forgalmazott aerosoljaink nagy teljesítményű tisztító/zsírtalanító spray-k, melyekkel hatékonyan eltávolíthatóak az olyan nehezen tisztítható szennyeződések is, mint a megszáradt ragasztó, ragasztószalag maradvány, zsír, olaj és piszok.
Biztonsággal alkalmazhatóak a legtöbb felületen és adalékanyaghoz, úgymint festett felületek, üveg, porcelán, beton, valamint műanyag és vinilbázisú anyagok esetén. Nem hagynak a megtisztított felületen olajos réteget és maradék nélkül elpárolognak. Nem kell használat után lemosni a felületről.
A QAC ACR egy biológiailag lebomló, citrus oldószeres tisztító, zsírtalanító és ragasztó eltávolító spray. Biztonsággal alkalmazható a legtöbb felületen és adalékanyaghoz, úgymint festett felületek, üveg, porcelán, beton, valamint műanyag és vinilbázisú anyagok esetén. Nem hagy a megtisztított felületen olajos réteget és maradék nélkül elpárolog.

https://ragasztonagyker.eu/shop_ordered/1003/pic/Adatlapok/acr.pdf

Tépőzárak

3M™ Újrazárható rögzítőrendszerek

Ha egy kötést később meg szeretnénk bontani, majd újra visszazárni, a 3M öntapadó ipari tépőzárai jelentik a megoldást. A hátoldalon található ragasztószalag biztosítja, hogy a rögzítés a helyén maradjon, a tépőzáras oldal viszont lehetővé teszi, hogy a felületeket szükség esetén szét tudjuk választani. A rendszer nagy rugalmasságot biztosít, és további előnyt jelent, hogy az átlátszó változattal a színek is láthatóak maradnak, és kívánság szerinti formára vághatóak.

A 3M™ Dual Lock™ ipari tépőzárak nagy szilárdságú, bontható és újrazárható rögzítési rendszert jelentenek. A VHB™ ragasztószalaggal szerelt típusok magas ragasztási teljesítményt garantálnak, ami ellenáll az időjárásnak, a mechanikai igénybevételnek és a vegyi anyagoknak. Gombaformájú tüskék százai kapcsolódnak össze, és nyújtanak újrazárható, rejtett rögzítést, ami 12-szer erősebb a hagyományos hurkos-kampós változatoknál. A 3M™ Dual Lock™ ipari tépőzárakat széles körben alkalmazzák a járműgyártásban, a reklámtábla-gyártásban és kiállítási standok építésénél.